Arbetsuppgifter i backen

Härnösands alpina ombesörjer driften av Vårdkasens slalombacke. Detta ger oss möjligheten att genom egna arbetsinsater ge våra medlemmar Sveriges förmodligen mest förmånliga medlemsförmåner i en svensk alpin klubb. För att detta skall fungera behöver alla medlemsfamiljer bidra på olika vis. Vi har antal huvuduppgifter och nedan finns dessa arbeten listade.

Huvuduppgifter för driften av backen

•   Backar och liftar
  •   Skiduthyrning
  •   Café
  •   Backansvarig
  •   Snöläggning 300h/säsong
  •   Preparering med pistmaskin

Arbetsinsats / medlemsfamilj (pass per familj oavsett antal aktiva barn i föreningen)

•  Alpint/freeride med aktiva barn: 2 pass per var 4:e vecka (1 kvällspass och 1 helgpass)
  •  Tränare alpint/freeride med aktiva barn: 1 pass per var 4:e vecka (valfritt kväll/helg)

Det går utmärkt att fördela sina arbetspass fritt inom familjen etc, så det är inte bundet till att en enda person behöver göra alla pass.

Arbetsinsats / volontär

För volontärer är det främst pass som liftvärd vi söker. Vi kommer ha introduktion med alla volontärer så att man känner sig trygg i sin uppgift. Minimiålder är 16 år.

•  Volontärer som önskar säsongskort för hel familj gör 2 helgpass samt 3 kvällspass per var 4:e vecka
  •  Volontärer som önskar enskilt säsonskort gör 2 helgpass samt 1 kvällspass var 4:e vecka

Det går utmärkt att fördela sina volontärpass fritt inom familjen etc, så det är inte bundet till att en enda person behöver göra alla pass.

Vill du bli volontär? Kontakta This is a mailto link

Bemanningsschema

Vi har ett bemanningshema som varje medlem själv ansvarar för att skriva upp sina arbetspass i.

Våra riktlinjer för bemanningen är att:

• schemat kommer öppnas för en period i taget med ett slutdatum för när varje familj/person ska ha fyllt i sina pass för den perioden. Har en familj/person inte själv skrivit in sig på ett pass innan slutdatum så lägger schemaansvarig in familjen/personen i schemat
  • byte av arbetspass ansvarar varje familj/person för själva

Varje familj/person kan informera schemaansvarig om man önskar jobba med café, skiduthyrning eller som backansvarig. Vi uppmuntrar en jämställd fördelning på arbetsuppgifterna. Vill någon pröva på arbete i annan grupp så tar man kontakt med den som är ansvarig för den gruppen.

Kontaktpersoner:

•  Backansvarig: Mattias Almqvist
  •  Cafeteria: Kicki Jansson
  •  Skiduthyrning: Jens Pettersson
  •  Snöläggning/pistmaskin: Mattias Almqvist eller Jörgen Asternström

För kontakt skicka e-post till This is a mailto link

Uppdaterad: 29 JAN 2021 06:57 Skribent: Härnösands Alpina