Lite info

09 JAN 2014 22:25
Kanske inte så lite, utan ganska mycket info, hoppas att alla har haft en skön och avkopplande ledighet trots avsaknandet av snö och kyla.
  • Skapad: 09 JAN 2014 22:25

Nu äntligen ser det ut som vi kan börja snöläggningen, kanonerna är tänkta att starta imorgon fredag, och som det ser ut kan vi köra på 5-6 dagar. Vi kommer att prioritera att få käppdjupt i lilla backen, för att sedan ta tekniken. Detta för att komma igång med träning på snö i egen backe.

Som ni kanske hört har vårt kyltorn blåst sönder, offerten till kommunen för att bygga nytt torn landade på c:a 350 kkr och skulle inte bli klart föränn v.9., varför vi avböjt det., dels för att titta på en bättre lösning och då befintligt torn är underdimensionerat och inte ger så stor verkan, och dels att vi inte är så mycket hjälpt att få tornet på plats till v.9.

Vi håller på att starta upp en grupp som skall titta på en framtida lösning för snöläggning, för att få ett system som blir effektivare och som kräver mindre arbestsinsats, allt för att kunna snölägga vid högre temperatur och med mindre resurser.

Om det är någon som har intresse, kompetens eller kontakter inom området, ta kontakt med Hugo Wikström.

Då vi inte haft möjlighet att träna på hemmaplan, sker det en del träning på andra backar i närområdet.

Vi tog ett styrelsebeslut att klubben står för liftkort för organiserade träningar (meddelas av tränarna inom träningsgrupperna) i närområdet, Sollefteå, Sundsvall & Nolby.
Beslutet gäller från 6/1 och tills vi kan träna i Vårdkasen eller annat meddelas. Utlägg för liftkort fås om man lämnar in kvitto till Ulrika, samla gärna ihop några ggr så blir det enklare för Ulrika.

Resekostnader står var och en för enligt policy, rekommendation är att man samåker och betalar 5 kr/mil till chauffören.

Tränare har rätt att begära reseersättning av klubben med 5:an milen.

Som vanligt gäller att man skickar in för utlägg innan vi gör bokslut för säsongen, dvs innan 1/5.

Backansvariga har en jourtelefon som de kan nås på då de delar ansvaret, 070-231 04 70.

Slutligen en varm hälsning från Barbro i ett 30 grader och soligt Phu Quoc, Vietnamn

Lördagen den 15 februari kommer vi att arrangera en tävling (LVC-kval i SL samt Vårdkasracet) i vår backe och inför denna behöver vi många som hjälper till.

Ju fler vi är desto smidigare går alltihop. Man behöver ej varit med tidigare i tävlingssammanhang för att göra en bra insats.

Vissa poster kräver mer och andra mindre. Är du en person som vill lära dig lite mer och ta ett större ansvar, meddela detta till mig när ni lämnar svar.

Med en förhoppning att vi alla kan anordna en bra tävling och jag ser fram emot era svar.

Maila This is a mailto link.

Vi har även möjlighet att anordna en Skicrosstävling den 16/2 dvs dagen efter Vårdkasracet och LVC-kvalet, inget är bestämt än då vi måste få igång backarna först och främst.

Vi återkommer med mer info när vi ser att vi kan öppna backen, och börjar titta på bemanningen.

Ni kan se bemanningslistorna på hemsidan www.harnosandsalpina.se under klubben och Arbetsuppgifter i backen.

På hemsidan finns bara tittamöjlighet, sedan kommer vi att maila ut länk till originallistorna i arbetsgrupperna så man själv kan lägga upp sig på arbetspass.

Härnösands alpina klubb