Läget i backen-uppdaterat

05 DEC 2015 21:49
Fortfarande oklart när vi kan öppna backen, då vädrets makter inte varit på vår sida, men nu har prognoserna blivit bättre och det ser ut som vi kan återuppta snöläggningen natten mot annandag jul.
  • Uppdaterad: 15 DEC 2016 08:30

Som vanligt är vi beroende av vädret för att få till snö, men vi har bättre förutsättningar än tidigare år. Vi testar 6 nya snökanoner denna säsong, 3 som klubben leasar och 3 som kommunen leasar. Dom nya kanonerna är mycket mer effektiva och lättare att managera.

För närvarande har vi kunnat träna i teknikbacken, men sista periodens töväder har tagit hårt på liftspåren. Det behöver kompletteras med mer snö, i lftspåren och på toppen innan den är helt klar. För att öppna upp för allmänheten vill vi även få igång barnbacken, som är nästa prioritet för snöläggningen.

När barnbacken och tekniken är färdiga flyttar vi kanonerna till Stora backen och parkområdet.

Senaste prognosen ser förhoppningsfull ut, och vi ska kunna starta kanonerna igen natten mot annadag jul och några dygn framåt.

Så fort det är möjligt att öppna för allmänheten kommer info ut här på hemsidan och på facebook.