Uppdaterad status - Öppning av backen 2014/15

30 DEC 2014 23:55
Tyvärr ingen öppning före trettonhelgen i nuläget p.g.a. det milda vädret, återkommer med datum för öppnande efter trettonhelgen.
  • Skapad: 30 DEC 2014 23:55

Precis som ni, önskar vi också att vi kunnat öppna upp backen nu efter nyår.
Tyvärr saknas något dygn med kyla innan det är möjligt. Vi fick en fin julklapp med snödropp, men nyårskaramellen med blidväder hade vi klarat oss utan.
Så länge det är plusgrader går det inte att producera mera snö och det går inte heller att trycka ut den snö vi lagt och pista. Som väderprognoserna ligger nu pekar närmsta veckan mer mot plus än mot minusgrader. Vi återkommer efter trettonhelgen med prognos för öppnandet av Vårdkasbacken.

Prioriteringen är att så fort kylan kommer tillbaka, planera ut den snö som lagts i Teknikbacken för att se om det räcker, innan snökanonerna placeras i Stora backen och Parken.

Innan vi öppnar för allmänheten vill vi ha igång minst Lilla backen och Teknikbacken.
Ifall någon undrar varför det kommer att lysa i Lilla backen någon kväll kommer klubben att köra några träningstillfällen medan vi jobbar med att få igång resten av systemet.

I vilket fall som helst vill vi från Härnösands alpina klubb önska alla våra medlemmar, volontärer och övriga skidentusiaster ett fantastiskt nytt 2015 med hopp om snö och lämpligt med kyla.