Vinnare skidlyftet

21 AUG 2017 16:44
Tack Skidförbundet och McDonald’s för att vi får del av Skidlyftet 2017
  • Skapad: 21 AUG 2017 16:44

-Tack Skidförbundet och McDonald’s för att vi får del av Skidlyftet 2017. Bidraget på 50 000 kr kommer väl till pass när vi ska satsa på mer på säkerhet och köpa in både fast och mobila skydd till vår backe, säger Niklas Lundin, Härnösands Alpina Klubb.

Skidlyftet är det gemensamma initiativet mellan McDonald’s, Svenska Skidförbundet och skidlandslagen i längd och alpint som sätter skidklubbarna i fokus. Genom Skidlyftet kan skidklubbar ansöka om bidrag för att göra verksamhetsförbättringar och på så sätt öka möjligheten för att fler barn och ungdomar kan upptäcka och ta del av skidsporten.

–  Det känns fantastiskt roligt att för tredje året i rad få dela ut bidrag till så många fina projekt och klubbar. Vi är glada över att ha ett samarbete med McDonald’s som hjälper våra föreningar att genomföra projekt som ger våra barn- och ungdomar en mer aktiv fritid, säger Johan Sares, längdchef och Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska Skidförbundet.

För tredje året i rad genomför Svenska Skidförbundet och McDonald’s den gemensamma satsningen Skidlyftet. Under perioden 7 februari till 4 april skänkte McDonald’s 1 krona för varje såld skidåkarmeny till Skidlyftet, totalt samlades det in över 1 miljoner kronor som nu ska delas ut. I år ansökte totalt 242 skidklubbar i Sverige om bidrag, vilket är en ökning från tidigare år.