SISU, VnIF, RF, Svensk Idrott

Nyhet från Riksidrottsförbundet

SF-enkät om IdrottOnline-användning (25 nov - 8 dec)

(2021-11-25 16:11)
En enkät gällande användandet av IdrottOnline har skickats till alla förbund.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Internationell expertis mot matchfixning träffas i Stockholm

(2021-11-23 11:36)
Riksidrottsförbundet arrangerar en två dagars träff för att ytterligare stärka arbetet mot matchfixning och brottslighet inom idrotten. Medverkar gör bland annat Polis- och Åklagarmyndigheten samt representanter från Europarådet och INTERPOL.

Digitaliseringsforum 9 dec

(2021-11-21 08:51)
Digitaliseringsforum arrangeras av RF/SISU där representanter från SF bjuds in för dialog kring alla delar i den nya digitala inriktningen mot 2025.

På grund av oro för ökad spridning av covid-19 vill nu Folkhälsomyndigheten införa krav på vaccinbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 100 personer inomhus från den 1 december.

För närvarande har vi en störning som orsakar att certifikaten för hemsidor med egen domän inte hamnar rätt, utan det omdirigeras till vårt grundcertifikat för idrottonline.Vår driftavdelning jobbar på det.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Handbollförbundet: Vi kommer gå stärkta ur pandemin

(2021-11-08 12:09)
Nya LOK-stödssiffror visar hur hårt coronapandemin har slagit mot idrottsrörelsen. Handbollen fick tvärstopp när inomhusidrott avråddes – och nu arbetar förbundet hårt för att komma ur krisen starkare.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Nya siffror visar att pandemin slagit hårt

(2021-11-02 09:49)
Hallidrotter och kampsporter minskade mest i antal aktiviteter under våren 2021. En förödande nedgång märks bland aktiva med funktionsnedsättning där deltagartillfällen minskade med hela 70 procent.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Förstärkt arbete mot matchfixning i samverkan med sju förbund

(2021-10-28 07:30)
RF har tillsammans med sju specialidrottsförbund tagit fram antimatchfixningsprogram. Programmen innebär tydlig struktur för förebyggande arbete, regelverk för utredande arbete och åtgärder såsom straff vid matchfixning och otillåten vadhållning.

Satsningen #elitidrott2030 ska vända negativ trend

(2021-10-22 12:54)
Riksidrottsförbundet, Sverige Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté inleder nu arbetet med #elitidrott2030, ett nytt idrottsövergripande elitidrottsprogram som ska vända en negativ trend för elitidrotten.

Akuta frågan måste hanteras – enligt Riksidrottsnämndens beslut

(2021-10-20 15:07)
Ett brev har idag skickats till Svenska Ishockeyförbundet med förtydliganden av budskap efter mötet i går mellan Riksidrottsförbundet, Svenska Ishockeyförbundet och företrädare för Svenska Hockeyligan, SHL.

Nyhet från Riksidrottsförbundet

Kommer EM eller VM till din stad?

(2021-10-19 07:30)
För nionde gången arrangerar Riksidrottsförbundet Mötesplats Idrott och destination för att skapa förutsättningar för fler hållbara internationella idrottsevenemang i Sverige. Här finns listan på destinationer och idrotter som deltar.

Västerås får SM-veckan sommar 2024

(2021-10-18 15:43)
Riksidrottsförbundet och Sveriges Television har beslutat att erbjuda Västerås värdskapet för SM-veckan sommar 2024. Det är första gången Västerås är värdstad för SM-veckan.

500 år gamla lekar i ny utställning

(2021-10-18 09:00)
Den 30 oktober öppnar Riksidrottsmuseum utställningen Barnlekar – en målning från 1500-talet. Många av lekarna kan än idag ses på skolgårdar och vissa för tankarna till idrottens värld.

Skarpare verktyg mot matchfixning

(2021-10-06 15:34)
Riksidrottsförbundet välkomnar de nya krav och möjligheter för att motverka matchfixning som presenterades idag av utredningen om åtgärder mot matchfixning och olicensierad spelverksamhet.

Ridsportförbundet överklagar beslut till Riksidrottsnämnden

(2021-09-29 13:24)
Svenska Ridsportförbundet har idag meddelat att de överklagar beslut från den egna disciplinnämnden till Riksidrottsnämnden. Överklagan rör ärenden gällande våldtäkt och övergrepp.