Svenska skidförbundet & Alpint

Tävla om 20 000 kronor och utses till #bästaklubben

(2022-06-30 15:36)
Nu har din klubb eller förening chansen att tävla om 20 000 kronor i tävlingen #bästaklubben av SCIF. Spela in en video där ni visar varför just er klubb är den bästa att idrotta i och ha chansen att bli en av 25 vinnare!

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Skolningsläger - utbildning för långsiktig utveckling

(2022-06-30 13:52)
Sommarens skolningsläger på Bosön handlade bland annat om skadeförebyggande och hållbarhet. Aktiva åkare utbildades i skidåkningens grunder, fysträning och hållbarhet för långsiktig utveckling.

Sommarhälsning från Karin Mattsson och Ola Strömberg

(2022-06-23 14:47)
Midsommar med sol, sill och potatis, för de som gillar det, närmar sig med stormsteg. I vår värld betyder det att vi snart avslutar ett verksamhetsår, och går igång med nästa. Skriver Karin Mattsson och Ola Strömberg i en sommarhälsning.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Rekordmånga skiddagar på de svenska skidanläggningarna

(2022-06-23 14:15)
Svenska skidanläggningar visar rekordökningar för den gångna vintersäsongen. Skiddagarna ökade med 17 procent jämfört med säsongen innan och totalt såldes skipass för 2,4 miljarder kronor, en ökning med 30 procent.

Åsarna Ski Academy kör igång - och söker ny tränare

(2022-06-20 08:59)
Vill du hjälpa unga skidåkare som elitsatsar parallellt med studier eller jobb att ta nästa steg? Då kanske du är Åsarna Ski Academys nya alpintränare? Skicka din ansökan senast 23 juni 2022. Ansökan till programmet stänger 30 juni

Sökes: Ny föreningsutvecklare till alpint & skicross

(2022-06-16 14:42)
Svenska Skidförbundet växer och nu söker vi en ny föreningsutvecklare till grenarna alpint och skicross. Sista ansökningsdag är 30 juni.

Torsby söker alpintränare

(2022-06-16 08:55)
Stjerneskolan i Torsby söker en ny alpintränare till sin gymnasieverksamhet. Är du intresserad av att hjälpa unga alpina åkare att ta nästa steg? Då kan du skicka in din ansökan senast 20 juni.