Svenska skidförbundet & Alpint

16 åkare till alpina junior-VM i Narvik

(2020-02-25 09:11)
Sverige kommer att skicka åtta damer och lika många herrar till alpina junior-VM i Narvik. Junior-VM inleder med störtloppsträning 5 och avslutas med team parallell 14 mars.

Bra första – sämre andra i Italiens EC

(2020-02-24 13:43)
Svenska damerna som är i Folgaria, Italien och kör Europacup hade en mindre lyckad avslutning på tävlandet under måndag. Tre åkare topp tio efter första åket, som sedan blev en åkare topp åtta i slutresultatet.

Martelleur och Lindqvist vinnare av Nocco AET

(2020-02-23 18:16)
Axel Lindqvist, Sundsvalls SLK och Hedda Martelleur, Uppsala SLK blev årets vinnare av Nocco Alpine Elite Tour. Innan söndagens slalom i Lycksele hade duon säkrat sina segrar, men bakom vinnarna var det hård kamp om pallplatserna.

Rask på pallen i Folgaria

(2020-02-23 16:21)
Sara Rask, Sollentuna SLK, slog till med en ny pallplats i Europacupen när det under söndag kördes storslalom i italienska Folgaria. Sara blev tvåa, vilket förde upp henne i topp i den totala storslalomcupen.

Herrarnas slalom inställd i Naeba

(2020-02-23 08:50)
Arrangören var tvungen att ställa in nattens världscupslalom för herrarna i Naeba, Japan. Detta på grund av oväder och starka vindar.

Cassman och Pierre toppade i Lycksele

(2020-02-22 17:31)
Anthon Cassman, Östersunds Frösö slalomklubb och Nellie Pierre, Sundsvalls SLK vann i herr- respektive damklassen när näst sista tävlingen av Nocco Alpine Elite Tour avgjordes i Lycksele under lördag.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Olsson tappade placeringar i svåråkt japansk snö

(2020-02-22 10:08)
Matts Olsson såg bitvis ut att vara på väg mot en topp 10 under nattens storslalom i Naeba, Japan, men tappade från en 16:e till 23:e plats i andra åket. Filip Zubcic (CRO) stod för en legendarisk uppkörning och vann i tuffa snöförhållanden.

Fyra svenskor topp 19 i Sarntal

(2020-02-21 17:12)
Fyra svenska damer slog sig in topp 19 när Sarntals kombinationstävling i Europacupen avgjordes under fredag. Bäst av kvartetten lyckades Estelle Alphand, Åre SLK som efter slalomåket stod som slutlig femma.

Finaldags i Nocco Alpine Elite Tour

(2020-02-20 17:20)
Efter dubbla storslalom i Tärnaby är det dags för stor final i Lycksele av säsongens upplaga av Nocco Alpine Elite Tour. 22–23 februari avgörs vilka som vinner och är du inte på plats kan tävlingarna följas via live streaming.

Dubbla pallplatser för Sundin

(2020-02-20 13:55)
Olle Sundin, Djurgården fortsätter att åka bra skidor. Dubbla pallplatser i FIS-tävlingar i italienska Sella Nevea där han under torsdag var trea i en super-G.

Fyra på poängplats i Sarntals EC

(2020-02-20 13:14)
Fyra svenska åkare var på poängplats när Sarntals andra super-G i Europacupen avgjordes under torsdag. Bäst var Sara Hector, Kungsberget med en tionde plats.

Gästspel av Sara och Estelle i Europacupen

(2020-02-19 16:20)
När det var dags för Europacup för damerna i italienska Sarntal gjorde Estelle Alphand, Åre SLK, och Sara Hector, Kungsbergets AK, ett gästspel i super G-tävlingen. Med tresiffriga startnummer körde de in på plats 12 och 15.

Ski Team Sweden och Capio Artro Clinic i nytt samarbete

(2020-02-19 11:19)
Capio Artro Clinic, med sin gedigna erfarenhet att arbeta med idrottsutövare på alla nivåer är ny medicinsk partner till de utförsåkande landslagen inom Svenska Skidförbundet (Ski Team Sweden Alpine, Skicross, Moguls, Freeski och Snowboard).

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Miljoner tack till Postkodlotteriet

(2020-02-18 22:38)
Ett jättestort tack till alla lottköpare i Svenska Postkodlotteriet! I går fick Svenska Skidförbundet äran och den stora lyckan att ta emot ett fantastiskt bidrag på 15 000 000 kronor till vår barn- och ungdomsverksamhet.

Avgörandets stund i Nocco Alpine Elite Tour

(2020-02-18 13:45)
Finalen på säsongens Nocco Alpine Elite Tour närmar sig och efter de två slalomtävlingarna i Arvidsjaur återstår nu dubbla storslalom i Tärnaby innan allt ska avgöras med två slalom i Lycksele.

E-post: info@harnosandsalpina.se