Svenska skidförbundet & Alpint

Coronaanpassningar inom idrotten

(2020-11-25 15:13)
Det finns funderingar kring vilken verksamhet som kan/bör genomföras utifrån de råd och riktlinjer som myndigheterna, RF och Svenska Skidförbundet har publicerat. Här följer därför några förtydliganden.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Poängjakt och bingo aktiverar ungdomar i Värmland

(2020-11-25 14:54)
När det blev reserestriktioner och mindre bra förutsättningar för skidåkning, ville distriktet i Värmland ändå göra någonting för att aktivera barn och ungdomar. Till helgen väntar poängjakt och skidbingo.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Idrottens himmel och helvete – om anorexi

(2020-11-25 09:49)
En stor fråga som har hög prioritet just nu är både kvinnors och mäns hälsa i samband med elitidrott. I URs serie "Idrottens himmel och helvete" lyft anorexi, som sägs vara tre till fyra gånger vanligare inom flera sporter än i samhället i övrigt.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Välkommen på workshop kring digitalisering

(2020-11-24 14:19)
Arbetet med Strategi 2026 är igång på bred front hos Svenska Skidförbundet. För att ta arbetet vidare från papper till verklighet behöver vi hjälp från er i distrikt och förening.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Skidor i topp när svenska folket rankar mest hållbara idrotter

(2020-11-24 14:06)
Skidor toppar, tillsammans med innebandy, den allra första upplagan av Idrottens Hållbarhetsbarometer, svenska folkets uppfattning om vilka idrotter som gör mest inom området hållbarhet undersöks.

Fyra skidåkare nominerade till Idrottsgalan

(2020-11-23 15:45)
Svenska Skidförbundets åkare fortsätter göra avtryck inom Idrottssverige. Linn Svahn, Frida Karlsson, Henrik Harlaut och Sandra Näslund har alla imponerat på juryn och är bland de som kan prisas under Idrottsgalan 2021

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Kvintett svenskar på start i Lech

(2020-11-23 15:26)
Torsdag och fredag är det dags för parallellslalom i Lech, Österrike och en kvintett svenska åkare kommer vara på plats och försvara de blå-gula färgerna, fyra herrar och en dam. Extra intressant att se Mattias Rönngren i comebacken efter axelskada.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Alpina damlandslaget laddar om på hemmaplan

(2020-11-22 10:08)
Svenska alpina damlandslaget har kommit hem till Sverige och befinner sig för tillfället i Storklinten strax utanför Boden. Nytt land och nya regler, inom kort ska samtliga i laget göra ett PCR-test, nu planeras för fortsättningen av alpina säsongen.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Klartecken för svenska laget att lämna Levi

(2020-11-20 17:17)
Finska hälsomyndigheten och tävlingsorganisationen har gett klartecken för det svenska alpina damlandslaget att lämna karantänen i Levi och resa till Sverige. Landslagsledningen väntar på besked från svenska myndigheter för att laget under lördag ska

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Låt inte barnen betala priset

(2020-11-20 13:55)
Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning. Det skriver RF i sitt remissvar till regeringen.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Svenska laget satta i karantän i Levi

(2020-11-19 17:08)
Under torsdag eftermiddag blev det svenska alpina damlandslaget satta i karantän av de finska hälsomyndigheterna i Levi. – Vi fick besked nu under eftermiddagen, oerhört trist och tråkigt, säger alpinchef Tommy Eliasson Winter.

Svenska laget i Levi drabbat av Covid-19

(2020-11-18 21:39)
Svenska alpina damlandslaget har fått en jobspost inför tävlingarna i Levi kommande helg. Damchefen Christian Thoma testades positivt för Covid-19 vid ankomsten till Finland och är nu isolerad.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Emelie Wikström vill upp på pallen

(2020-11-18 17:20)
Men en stark fjolårssäsong i ryggen så är det en starkare och snabbare Emelie Wikström som på lördag gör säsongsdebut i finska Levi.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Skatteverket erbjuder webbseminarier för föreningar

(2020-11-18 16:33)
I januari erbjuder Skatteverket ett antal webbseminarier som riktar sig till idrottsföreningar. Passa på att anmäla er!

1 098 000 kronor i stöd till skid- och snowboardidrott

(2020-11-18 15:58)
Riksidrottsförbundet har beslutat att 1 098 000 ska delas ut i kompensationsstöd till Svenska Skidförbundets idrotter.

E-post: info@harnosandsalpina.se