Svenska skidförbundet & Alpint

Säsongen över för grässkidåkning - siktar mot Sverigetävling

(2022-09-22 15:00)
Säsongsavslutningen för Ski Team Grasski bjöd på blandat väder och intensiva tävlingsdagar. Efter fyra dagars tävlande i italienska Sauris sammanfattar Team Manager Fredrik Söderlund säsongen och blickar fram mot nästa.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Ridebrain ny klädsponsor för alpint och skicross

(2022-09-22 13:26)
Årebaserade Ridebrain blir ny klädpartner för Svenska alpina landslaget och skicrosslandslaget. – Vi är väldigt glada över att få samarbeta med personer som har stor passion för skidåkning, säger Kalle Olsson Bexell.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Elitidrottsstipendiet till tre ambitiösa skidåkare

(2022-09-19 10:00)
Anton Persson, George Ersson och Moa Hansson satsar alla på elitnivå samtidigt som de förbereder ett liv efter idrottskarriären. Nu har de belönats med RFs och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2022/2023.

Webbinarium – Effektivisera energiförbrukningen

(2022-09-16 12:08)
Rådande elpriser gör att många föreningar funderar på hur anläggningsfrågan kommer se ut i vinter. I närtid ges två möjligheter till information, råd och diskussion kring ämnet.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

RFs riktlinjer för barn- och ungdomsidrotten

(2022-09-14 09:01)
I mars 2022 lanserades RFs reviderade riktlinjer för barn och ungdomsidrott. Trygghet, inkludering, glädje, allsidighet och hälsa är huvudriktlinjerna. SSF arbetar nu aktivt för att inkludera riktlinjerna i all verksamhet för barn och ungdom.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Snart öppnar ansökan till skid- och snowboardgymnasierna

(2022-09-12 16:09)
Den 1 oktober öppnar ansökan till våra skid- och snowboardgymnasier där du får unika möjligheter att utvecklas som idrottare på elitnivå samtidigt som du kan satsa på din utbildning – allt i en positiv och stimulerande miljö.

Lunchwebbinarium – Den kvinnliga skidåkaren

(2022-09-09 17:00)
Den 26 september hälsar SSF välkommen till lunchwebbinarium – Den kvinnliga skidåkaren. Under en spännande timme besvarar professor Angelica Lindén Hirschberg frågor som rör kvinnliga skid- och snowboardåkare.

Den 1 oktober öppnar SSFs nya utbildningsplattform

(2022-09-09 16:00)
För att du som medlem i SSF ska kunna använda utbildningsplattformen, IUP, behöver din förening öppna upp integrationen i IdrottOnline. Vissa föreningar har redan gjort det, men en hel del föreningar saknas fortfarande. Hur är det med din förening?

Ski Team Sweden Alpine säger upp avtal med klädpartner

(2022-09-08 13:05)
Svenska alpina landslaget Ski Team Sweden Alpine säger upp avtalet med klädpartnern Huski Wear.

Starka världscupresultat för Ski Team Grasski

(2022-09-07 10:50)
Svenska Ski Team Sweden Grasski fick med sig fina resultat från säsongens första värdscuptävling. – Teamet når sina mål den här helgen, säger Fredrik Söderlund,  Team Manager för Ski Team Sweden Grasski.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Kom ihåg att begära utdrag ur belastningsregistret

(2022-09-06 10:35)
Vintern närmar sig med stormsteg och många klubbar och föreningar har säkerligen dragit igång med försäsongsträningen. Kom ihåg att begära utdrag ur belastningsregistret från tränare och ledare som har kontakt med barn och ungdomar under 18 år.

Säsongens första anläggningsforum gästas av Magnus Noppa

(2022-09-05 19:39)
Onsdagen den 14 september är det dags för säsongens första anläggningsforum. Temat för kvällen är sociala medier och vi gästas av Magnus Noppa som blev utsedd till årets skidinspiratör av SLAO 2022.

Kristoffer Jakobsen premiäråker första sommarskidbacken

(2022-09-05 08:00)
Skidsverige får ett spännande tillskott att avnjuta när SkiStar öppnar SummerSki i Stockholm Hammarbybacken. – Det känns som en jättekul grej som kan göra att skidåkningen fortsätter växa, säger Kristoffer Jakobsen som premiäråker 7 september .

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Olle Sundin avslutar karriären: "Tappat motivationen"

(2022-08-31 10:02)
Olle Sundin väljer att lägga ner elitkarriären inför säsongen 2022-2023. Det är ett beslut som kommer efter en längre betänketid. – Det har växt fram under tid. Det är inget förhastat beslut, säger Sundin.

Fina svenska resultat på JVM i Neudorf

(2022-08-23 12:19)
Carl Söderlund gör sin sista juniorsäsong och var ensam svensk representant på Junior-VM denna gång. Söderlund åker från tyska Neudorf utan medalj men med fina insatser i bagaget.