Svenska skidförbundet & Alpint

Stig-Ove Gustafsson har avlidit

(2020-09-28 08:10)
Skidvärlden har mist en profil och ledare. Stig-Ove Gustavsson, Tärnaby har avlidit vid en ålder av 83 år.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Inga lättnader i gällande begränsning av antal deltagare och publik

(2020-09-24 17:46)
I dag meddelade regeringen att det inte blir några lättnader i den gällande begränsningen på 50 personer. Detta med anledning av den ökade smittspridningen i samhället.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Fjällen – populär träningsmiljö både vinter och sommar

(2020-09-24 08:03)
Alpina landslaget har en förkärlek för fjällen vintertid, men det är också en uppskattad träningsmiljö under sommaren. Allsidig träning, frisk luft och en variation av utmaningar bidrar till dess populäritet.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Anna har invigt sitt utomhusgym i Åre

(2020-09-22 09:17)
Anna Swenn Larsson har tillsammans med Bauhaus gett Åre ytterligare en attraktion. Det har varit stor invigning av Annas utomhusgym och alpina landslaget var på plats för att testa faciliteterna.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Kläduppdatering och fotodagar för landslagen

(2020-09-22 08:21)
Ett säkert hösttecken och att vintern är i antågande är när alpina landslagets träningsgrupper uppdaterar sin klädkollektion och utrustning för kommande säsong.

Kompletterande protokoll för träningsverksamhet

(2020-09-21 12:07)
Nu har kompletterande protokoll för tränings- respektive landslagsverksamhet arbetats fram.

Carina och Patrik vinnare I Active Life Challenge

(2020-09-15 15:34)
Tävlingen är avgjord där det skulle gissas antalet meter som våra landslagsåkare Sandra Näslund, Anna Swenn Larsson, Felix Monsén och Viktor Andersson kunde ro på 8 minuter. Carina Andersson och Patrik Larsson tippade bäst och blev vinnare.

Inreseförbud kan stoppa världscuper

(2020-09-14 11:02)
Riksidrottsförbundet har i dag skickat en framställan till regeringen om det tillfälliga inreseförbud som riskerar att stoppa genomförandet av bland annat världscuptävlingar i Sverige.

Miljardstöd till idrotten

(2020-09-05 15:34)
Idrottsrörelsen får ytterligare 1 miljard kronor i förlängt ekonomiskt stöd på grund av corona. Enligt RF beräknas stödet kunna betalas ut i slutet av oktober.

Arbetsgrupper hanterar coronapandemin

(2020-09-03 14:28)
För att hantera coronapandemin inom Svenska Skidförbundet finns två arbetsgrupper som har veckovisa digitala möten.

Tio aktiva tar plats i Topp och Talang

(2020-09-03 13:35)
SOK utökar stödprogrammet Topp och Talang med tio talanger. Av dessa ingår nio aktiva i Svenska Skidförbundets landslag.

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Säfvenberg tillbaka på skidor efter nio månader

(2020-09-01 12:51)
Lotta Säfvenberg har under en längre tid arbetat med rehabiliteringsträning men nu är hon återigen redo att ställa sig på skidor och göra säsongens första svängar på snö i schweiziska Saas Fee.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

SSF står bakom RFs remissvar om nya riktlinjer vid sammankomster

(2020-09-01 11:02)
Justitiedepartementet har skickat ut ett förslag till förordningsförändring av riktlinjer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Svenska Skidförbundet har tillsammans med RF lämnat ett remissvar på promemorian.

Nyhet från Svenska Skidförbundet

Känner du en lovande kille?

(2020-08-31 11:00)
Nu är det dags att nominera lovande pojkar 17–18 år (födda 2002–2003) till stipendiet Hjärtat slår. Känner du någon som du skulle vilja uppmuntra och belöna?

Nyhet från Alpint Svenska Skidförbundet

Skidhemmet i Tärnaby längtar efter läger på snö

(2020-08-27 15:43)
Skidhemmet i Tärnaby, som sorterar under Västerbottens folkhögskola, längtar efter verksamhet på snö. Ett läger i Juvasshytta, Norge, är inplanerat, men senaste nytt från norska myndigheter kan grusa den planeringen.

E-post: info@harnosandsalpina.se